Chleb orzechowy z chipsami bananowymi
Potrzebujesz bezglutenowego dodatku ? Chleb orzechowy z chipsami bananowymi może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji, każda o wartości 167 kalorii , 2 g białka i 7 g tłuszczu . Za 28 centów za porcję przepis ten pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka maślanki, brązowego cukru, jajka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 50 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 0% , danie to jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Podobne przepisy obejmują Chleb czekoladowy z orzechami bananowymi , Chleb orzechowo-kokosowy i Chleb orzechowo-bananowy Ciekawskiego George'a bez glutenu .
Instrukcje
W małej misce utrzyj masło i brązowy cukier.
Dodaj jajko; dobrze wymieszaj. W małej misce rozgnieć banana z maślanką.
Wymieszaj mąkę, płatki ziemniaczane, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; dodawaj do kremowej mieszanki na przemian z mieszanką bananową, aż będzie wilgotna. Wymieszaj z orzechami włoskimi i kawałkami czekolady.
Wlać do keksówki o wymiarach 5-3/4 cala x 3 cale x 2 cale wysmarowanej sprayem do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.