Chiński kurczak z pięcioma przyprawami z czerwoną kapustą i zapiekanką ziemniaczaną

Chiński kurczak z pięcioma przyprawami z czerwoną kapustą i zapiekanką ziemniaczaną
Chiński kurczak z pięcioma przyprawami z czerwoną kapustą i zapiekanką ziemniaczaną to danie główne, które serwuje 2. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1300 kalorii, 59G białka, oraz 82g tłuszczu na porcję. Za 5,36 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 7 minut. Udaj się do sklepu i podnieś pięć przypraw w proszku, cebulę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Jedz za osiem dolców: Gnocchi i zapiekanka z czerwonej kapusty, Zapiekanka z kapusty i ziemniaków, oraz Zapiekanka Z Ziemniaków I Kapusty.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 2 (3-uncjowe) kokilki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Wrzuć pierwsze 6 składników do miski, upewniając się, że plastry ziemniaków są równomiernie pokryte mieszanką. Spryskaj 2 kokilki sprayem do gotowania i delikatnie wciśnij garść ziemniaków do każdej z nich. Ułóż kokilki na blasze i napełnij każdą filiżankę 3/4 drogi mieszanką śmietany i przykryj wierzch folią. Wsuń patelnię do piekarnika i gotuj, aż ziemniaki się ugotują, około 30 do 45 minut.*
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Zdejmij folię, dodaj 2 łyżki pozostałego sera do każdej kokilki i gotuj, aż ser zacznie bulgotać, około 4 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
4
Wyjmij zapiekanki z piekarnika i odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
Kapusta: na średniej patelni, na średnim ogniu, dodaj boczek i gotuj, aż będzie chrupiący, około 5 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Na 8 Gorących Ciasteczek, PodzielonychNa 8 Gorących Ciasteczek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Wyjmij boczek na talerz, pozostawiając 3 do 4 łyżek tłuszczu na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 8 Gorących Ciasteczek, PodzielonychNa 8 Gorących Ciasteczek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Dodaj cebulę i smaż przez 5 do 7 minut na średnim ogniu. Dodaj kapustę, cukier, sól i czarny pieprz i kontynuuj gotowanie przez dodatkowe 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
8
Dodaj czerwone wino, Wrzuć składniki i gotuj pod przykryciem, aż płyn prawie całkowicie wyparuje, około 8 do 12 minut. Dodaj ocet balsamiczny i gotuj, aż prawie wyparuje, około 1 do 3 minut. Wyłącz ogień i dodaj zarezerwowany boczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Na 8 Gorących Ciasteczek, PodzielonychNa 8 Gorących Ciasteczek, Podzielonych
1
Połącz pierwsze 5 składników w średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Dodaj piersi z kurczaka, wymieszaj z marynatą i pozostaw na 10 do 15 minut. Na patelni do smażenia na średnim ogniu dodaj piersi z kurczaka i gotuj przez 4 do 5 minut po stronie pokazowej i 6 minut po drugiej stronie lub do momentu ugotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Wyjmij kurczaka na deskę do krojenia i posyp każdą pierś 1 łyżką masła. Przykryj folią, odstaw na 5 minut, a następnie pokrój wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
4
Podawać: połóż porcję kapusty na środku każdego dania. Ułóż kurczaka na kapuście. Przesuń nożem po wewnętrznej stronie każdej kokilki, aby poluzować i odwróć je na talerze przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos

Składniki

21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Chinese five-spice powderChinese five-spice powder6paskiboczek posiekanyboczek posiekany596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)11 funt cukinii,kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszony tymianek lub 2 łyżki posiekanych świeżych liści tymiankususzony tymianek lub 2 łyżki posiekanych świeżych liści tymianku11 funt cukinii,ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty parmezan lub Gruyere, plus 4 łyżki stołowe do polewy, podzielonetarty parmezan lub Gruyere, plus 4 łyżki stołowe do polewy, podzielone1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)2do 3 ziemniaków, obranych i pokrojonych w plastry o grubości 1/16 cala na mandoliniedo 3 ziemniaków, obranych i pokrojonych w plastry o grubości 1/16 cala na mandolinie11 funt cukinii,Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy11 funt cukinii,Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebula hiszpańska, około 1 dużej cebuliposiekana cebula hiszpańska, około 1 dużej cebuli11 funt cukinii,świeżo popękany czarny pieprzświeżo popękany czarny pieprz4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana czerwona kapusta, około 1/2 głowyposiekana czerwona kapusta, około 1/2 głowy1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku340(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)piersi z kurczaka, bez kości i bez skórypiersi z kurczaka, bez kości i bez skóry1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2(zima)masło niesolonemasło niesolone

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to świetny wybór dla Azjatów. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Winnicy NV Amber Falls Sarah ' s Choice Riesling. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 16 dolarów za butelkę.
Restauracje w pobliżu NV Amber Falls Winery Sarah ' s Choice Riesling
Restauracje w pobliżu NV Amber Falls Winery Sarah ' s Choice Riesling
Ten półsłodki aromatyczny Riesling ma wyraźny bukiet "miodowy". Idealnie wyważone, to wino ma nuty smakowe dojrzałych owoców z przodu i utrzymujące się lekkie wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 7 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia37
Magazyn