Chili warzywne z dwoma rodzajami fasoli

Chili z dwóch fasoli i warzyw to przystawka dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 267 kalorii , 10 g białka i 3 g tłuszczu . Za 2,36 USD za porcję przepis ten pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką grzyby, sos cebulowo-czosnkowy, cebulę i kilka innych składników, możesz go przygotować. Niewiele osób przygotowało ten przepis, ale jedna osoba powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 45 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy dzięki temu przepisowi. Jest to przepis przyjazny dla budżetu dla fanów amerykańskiego jedzenia. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 71% , co jest solidne. Podobne przepisy obejmują : Chunky Two-Bean Chili , Vegetable-Bean Chili i Spicy Two-Bean Tamale Pie .
Instrukcje
Rozgrzej olej w rondlu o pojemności 6 litrów na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, cukinię, marchewkę, pieczarki i paprykę i gotuj przez 5 minut lub do momentu, aż warzywa będą chrupiące, często mieszając. Wymieszaj fasolę, sos, papryczkę chipotle i oregano w rondlu i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego. Gotuj przez 10 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.