Chili Verde Wieprzowina
Wieprzowina Chili Verde wymaga z grubsza 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 30g białka, 10g tłuszczu i w sumie 260 kalorii. Za 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Dobrze sprawdza się jako Amerykańskie danie główne. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pomidorów, mielonego oregano, octu i mielonego pieprzu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Wieprzowina Chili Verde, Wieprzowina Chili Verde, oraz Wieprzowina Chili Verde.
Instrukcje
W średnim holenderskim piekarniku rozgrzej olej, dodaj cebulę, paprykę i czosnek.
Smaż do zeszklenia, nie brązowiej.
Wyjmij i odłóż mieszaninę na bok.
Lekko grilluj pomidory na otwartym ogniu, aż lekko się zwęglą.
Zdjąć z ognia, umieścić w misce i przykryć folią, aby utrzymać ciepło przez 20 minut.
Dodaj Tyłek wieprzowy do holenderskiego piekarnika i gotuj na dużym ogniu, aż się zrumieni ze wszystkich stron
Dodaj mieszankę cebulowo-pieprzową i pomidory do wieprzowiny.
Dokładnie wymieszaj, a następnie polej białym winem i octem.
Odstaw na 5 minut, następnie dodaj wywar z kurczaka, oregano, kminek, sól i pieprz.
Gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache
Cava, Shiraz i Grenache to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować, jest poema Cava Brut rosé. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Poema Cava Brut Rose
Wino pokazuje aromaty i smaki typowe dla Trepatu, ze świeżymi i eleganckimi nutami płatków truskawek, malin i róż. Zrównoważona kwasowość sprawia, że wino jest lekkie i świeże.Świetnie komponuje się z wędlinami, grillem, małą dziczyzną i lekko wędzoną rybą.100% Trepat