Ceviche ze świeżego tuńczyka może być tylko daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 181 kalorii, 25g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje 73 centów za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowoamerykańskiej. 30 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Mieszanka tuńczyka klasy sashimi, zielonej cebuli, soku z cytryny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać świeży korzeń imbiru, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka migdałowo-imbirowe bez mąki jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 98%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Ceviche Z Tuńczyka Ahi, Margaritan Ahi Tuna Ceviche, oraz Ceviche Z Tuńczyka Tropikalnego dla podobnych przepisów.
Instrukcje
1
Pokrój tuńczyka w kostkę 1/2 cala i włóż do miski. Dodaj cebulę, zieloną cebulę, imbir, jalapeno, sok z cytryny i sos sojowy; wymieszać do połączenia. Przykryj i wstaw do lodówki na 2 do 3 godzin. Skosztuj przed podaniem i dodaj więcej soku z cytryny lub sosu sojowego w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Sok Z Cytryny
Sos Sojowy
Papryka Jalapeno
Imbir
Cebula
Tuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
Tunan w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Merlot i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, ryby "mięsiste", takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Juve Y Camps Pinot Noir Brut rosé. Recenzentom podoba się to z oceną 4,1 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Juve Y Camps Pinot Noir Brut Rose
Ta cava uwodzi jasnym wiśniowo-czerwonym kolorem i pięknym musowaniem. Odzwierciedla charakter odmiany, z nutami wiśni i truskawek otoczonymi miodem, tostowym chlebem i lekką kwiecistością. Jest intensywny, świeży i żywiołowy w ustach, z bogatym, aromatycznym wykończeniem. Dobrze komponuje się z makaronem, wędlinami, japońskimi potrawami i wypiekami.