Cały Lucjan z grillowaną salsą Vera Cruz

Cały Lucjan z grillowaną salsą Vera Cruz
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj całego Lucjana z grillowaną Vera Cruz Salsan. Jedna porcja zawiera 1162 kalorii, 143g białka, oraz 57g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Za 13,01 zł za porcję, ten przepis okładki 56% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako drogie danie główne. Jeśli masz pod ręką nasiona achiote, pomidory śliwkowe, liście kolendry i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto O Niskiej Zawartości Tłuszczu (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Czwartego Lipca. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 86%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Grillowane Tacos rybne z salsą Vera Cruz, Lucjan Czerwony Vera Cruz, oraz Lucjan Vera Cruz dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Do salsy: rozgrzej grill węglowy na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Paprykę, pomidory i papryczki chili posmarować olejem i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodzieSłodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
4
Grilluj paprykę, aż zwęglą się ze wszystkich stron i po prostu ugotują, około 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wyjmij do miski, przykryj folią i gotuj na parze przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
Ogony Homara AustralijskiegoOgony Homara Australijskiego
6
Usuń skórkę, nasiona i kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
7
Grilluj pomidory, aż zwęglą się ze wszystkich stron i po prostu ugotują, około 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Wyjmij na deskę do krojenia, odstaw na 10 minut i grubo posiekaj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
9
Grilluj chili, aż zwęglą się z obu stron, około 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Wyjmij do miski, przykryj folią i gotuj na parze przez 10 minut i drobno posiekaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda1 łyżka Czystego Ekstraktu Waniliowego Lub Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
Ogony Homara AustralijskiegoOgony Homara Australijskiego
11
Połącz paprykę, pomidory, chili, oliwki, kolendrę, kapary, tymianek, oregano, ocet i oliwę w średniej misce i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodzieSłodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ogony Homara AustralijskiegoOgony Homara Australijskiego
12
Pozostaw mieszaninę w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem, aby smaki się stopiły.
1
Połącz achiote, kolendrę i oregano na małej patelni do smażenia i opiekaj na małym ogniu, aż będą pachnące, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
AnnattoAnnatto
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Puree Z Mango1/4 Szklanki Puree Z Mango
2
Zdjąć z ognia, lekko ostudzić i zmielić w młynku do kawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
3
Połącz zmielone przyprawy z papryką, solą i pieprzem w dużym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Dodaj sok z limonki, czosnek i olej, i ubij aż do konsystencji gładką pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodzieSłodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Rybę posyp solą i pieprzem. Obficie natrzyj jedną stronę każdej ryby odrobiną pasty. Przykryj i marynuj przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
6
Rozgrzej grill węglowy do bezpośredniego średnio-wysokiego ciepła i pośredniego grillowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Grilluj rybę pastą do dołu, na bezpośrednim ogniu, aż pasta będzie ładnie zwęglona, 5 do 7 minut. Ostrożnie odwróć rybę za pomocą dużej, wytrzymałej szpatułki i przesuń rybę na przeciwną stronę węgli. Przykryj grill i kontynuuj gotowanie, aż się ugotuje, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Przełóż rybę na duży talerz. Nałóż salsę na wierzch i udekoruj świeżymi ziołami.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Ziołaświeże Zioła
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki

Składniki

2(zima)nasiona achiotenasiona achiote11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirzepak lub inny olej roślinnyrzepak lub inny olej roślinny4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowy, do szczotkowaniaOlej rzepakowy, do szczotkowania2(zima)kapary, osuszonekapary, osuszone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)nasiona kolendrynasiona kolendry596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra1zostawićŚwieża kolendra, do dekoracjiŚwieża kolendra, do dekoracji21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.świeże liście tymianku, drobno posiekaneświeże liście tymianku, drobno posiekane2goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany2Sok z limonekSok z limonek21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwki Manzanilla bez pestek, posiekaneoliwki Manzanilla bez pestek, posiekane596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszone Meksykańskie oreganosuszone Meksykańskie oregano11 funt cukinii,suszone Meksykańskie oreganosuszone Meksykańskie oregano1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula8pomidory śliwkowe, połówkipomidory śliwkowe, połówki2papryka czerwonapapryka czerwona2serrano chilesserrano chiles3(zima)dojrzewający ocet sherrydojrzewający ocet sherry3kgscałe różowe Tajskie lucjany, wypatroszone i łuskowatecałe różowe Tajskie lucjany, wypatroszone i łuskowate1sprigŚwieży tymianek, do dekoracjiŚwieży tymianek, do dekoracji

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 28 dolarów za butelkę.
Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir
Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir
kawa, śliwka, granat
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia74
Magazyn