Caprese Kurczak Z Boczkiem
Caprese Kurczak z Boczkiem to śródziemnomorski przepis na 4 osoby. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis zawiera 463 kalorie , 47 g białka i 28 g tłuszczu na porcję. Za 2,47 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga pomidorów śliwkowych, soli, częściowo odtłuszczonego sera mozzarella i oliwy z oliwek. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 62% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Caprese Faszerowany Kurczak , Caprese Pesto Margherita Stacker i Caprese Sticks są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść bekon w nienatłuszczonym 15-calowym piekarniku. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 8-10 minut lub do momentu, aż będą częściowo ugotowane, ale nie chrupiące.
Wyjmij na ręczniki papierowe do odsączenia.
Umieść kurczaka w nienatłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia; posmarować oliwą i posypać solą i pieprzem. Na wierzch połóż pomidory i bazylię. Każdy z nich zawiń w dwa paski boczku, układając boczek na krzyż.
Piec bez przykrycia w temperaturze 400° przez 20–25 minut lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 170°. Posyp serem; piec 1 minutę dłużej lub do rozpuszczenia.