Bułeczki z dyni wypełnione Nutellą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj bułek z dynią wypełnionych Nutellą. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 18. Ten przepis od Kirbie Cravings ma 82 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka brązowego cukru, cynamonu, mielonych goździków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pull apart nutella filled Pumpkin bread, Muffinki Dyniowe Wypełnione Nutellą, oraz Roladki Półksiężyca Wypełnione Dynią.
Instrukcje
Połącz wszystkie składniki ciasta z wyjątkiem Nutelli i zagniataj je za pomocą haczyka do ciasta na mikserze przez pięć minut. Ciasto nadal będzie lepkie.
Przełożyć ciasto do lekko naoliwionej miski, przykryć miskę folią i odstawić do wyrośnięcia na 1 1/2 godziny. Rozszerzy się, ale nie jest to ogromna kwota.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię, podzielić na pół. Pracując z pół ciasta, podzielić na 9 sztuk.
Rozwałkuj 9 kawałków ciasta między dłońmi, aż będą gładkie, okrągłe kulki.
Umieść kulki na patelni 8 x 8 wyłożonej pergaminem. Weź kulkę ciasta i zrobić dużą studnię w dolnej części. Włożyć 1/2 łyżki Nutelli, a następnie zamknąć dno. Powtórz proces z pozostałym ciastem i umieść obok siebie na patelni do pieczenia. Powtórz proces z drugą połową ciasta, umieszczając kulki w innej patelni do pieczenia. Obie Patelnie przykryć pokrywą lub lekko nasmarowaną folią, przez około 90 minut.
Pieczemy chleb w rozgrzanym piekarniku 177° przez 30 minut.