Bułeczki obiadowe rozmarynowo-czosnkowe
Roladki obiadowe z rozmarynem i czosnkiem to wegetariański przepis lakto ovo składający się z 16 porcji. Za 19 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 2 g tłuszczu i łącznie 120 kalorii . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka aktywnych drożdży, cukru, masła i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 12% , to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Roladki obiadowe z masłem czosnkowym i rozmarynem , Bułeczki obiadowe z masłem czosnkowym i rozmarynem i Bułeczki obiadowe z masłem czosnkowym i rozmarynem .
Instrukcje
W misce automatu do pieczenia chleba ułóż wszystkie składniki w kolejności zalecanej przez producenta. Wybierz konsystencję ciasta (sprawdź ciasto po 5 minutach mieszania; w razie potrzeby dodaj 1–2 łyżki wody lub mąki).
Po zakończeniu cyklu przełóż ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię. Podziel na 16 porcji; uformować kulki. Podzielić pomiędzy dwa nasmarowane 9-calowe. okrągłe formy do pieczenia. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 12-15 minut lub do złotego koloru.
Zdjąć z patelni na druciane stojaki.