Bibingkan Chinky jest Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 686 kalorii, 11g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz vanillan ekstrakt, mleko skondensowane, mleko kokosowe, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis od Allrecipes ma 17 fanów. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest dobre. Spróbuj Bibingka, Bibingka, oraz Easy Bibingka dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Uwaga: maniok, znany również jako maniok, tapioka lub yucca, można znaleźć w filipińskich lub latynoamerykańskich sklepach spożywczych. Zazwyczaj sprzedawane mrożone i tarte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maniok
Tapioka
2
Maniok wymieszać z mlekiem kokosowym, roztopionym masłem i jajkami. Wymieszać z białym cukrem, solą, wanilią, serem i skórką cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Barwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I Czerwony
Maniok
Miód Cytrusowy
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sos żurawinowy, Do Podania
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Wlać ciasto do 9x5 calowy bochenek patelni i piec w 350 stopni F (175 C) przez 30-35 minut lub aż gotowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka świeżo Mielonego Pieprzu
Batonik Z Mlecznej Czekolady, Golony
4
Aby zrobić polewę: w rondlu umieścić 2 szklanki mleka kokosowego, mleka skondensowanego, mąki i trochę startego sera i gotować, stale mieszając. Po zgęstnieniu dodajemy lekko ubite żółtka. Gotować przez dwie minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Niebieskich Ziemniaków
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Odmiany Grzybów
Sos żurawinowy, Do Podania
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Rozprowadzić na wierzchu gotowanej manioku i piec w temperaturze 400 stopni F (200 stopni C) przez dziesięć minut lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maniok
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki