Bezy z nadzieniem czekoladowym i malinami
Bezy z nadzieniem czekoladowym i malinami mogą być właśnie tym przepisem bezglutenowym, którego szukałeś. Ta przystawka ma 182 kalorie , 2 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 76 centów za porcję. Jeśli masz żelatynę malinową w proszku, ekstrakt waniliowy, mleko i kilka innych składników, możesz go zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 1 godziny . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Babeczki czekoladowe z nadzieniem z masła orzechowego z lukrem z czekoladowego ganache , ciasteczka z nadzieniem z masła orzechowego i czekolady oraz babeczki malinowe z lukrem malinowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść białka jaj w misce; pozostaw w temperaturze pokojowej na 30 minut. Ubijaj białka jaj i krem z kamienia winnego na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj żelatynę.
Dodawać cukier, po 1 łyżce stołowej, cały czas ubijając na wysokich obrotach, aż powstanie sztywna piana i cukier się rozpuści.
Nałóż bezę na osiem kopczyków na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Uformuj w 3-1/2-calowe kubki za pomocą tylnej części łyżki.
Piec w temperaturze 250° przez 45 minut. Wyłączyć piekarnik; pozostawić bezy w piekarniku przez 1 do 1-1/2 godziny.
Do nadziewania, w mikrofalówce rozpuść czekoladę z wodą; mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Ostudź. W małej misce ubij mleko, wanilię i bitą śmietanę, aż utworzą się miękkie szczyty. Wymieszaj z roztopioną czekoladą. Nałóż łyżką do foremek bezowych. Schłodź w lodówce do momentu podania.