Bakłażan Parmigiana 2

Bakłażan Parmigiana 2
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj bakłażana Parmigiana 2. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.34 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 56g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 1177 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka liści tymianku, mleka, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Bakłażan Parmigiana bez Parmigiana!, Bakłażan Parmigiana, oraz Bakłażan Parmigiana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Do sosu: na dużej patelni, rozgrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić W Frytki O Wymiarach 1/4 Cala Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodziePokroić W Frytki O Wymiarach 1/4 Cala Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
3
Dodać czosnek i cebulę i doprawić solą i płatkami czerwonej papryki. Gotować, aż cebula stanie się przezroczysta, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1/3 Szklanki Pokruszonych Kruchych Ciasteczek1/3 Szklanki Pokruszonych Kruchych Ciasteczek
4
Dodać cukier i pomidory z puszki. Użyj drewnianej łyżki, aby rozbić całe pomidory i gotować 10 do 15 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Smak przypraw. Pomidory powinny być dość rozbite, a smaki zbliżają się do siebie. Gotować przez kolejne kilka minut, jeśli pomidory nadal smakują, jak potrzebują trochę więcej czasu, aby rozbić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory KonserwowePomidory Konserwowe
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
5
Dodaj 2 do 3 szklanki wody do sosu, jak gotuje, jeśli wygląda na to, że jest zbyt gęsty. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Batoniki Z Mlecznej Czekolady I Toffi, Takie Jak Heath Lub Skor, Drobno PosiekaneBatoniki Z Mlecznej Czekolady I Toffi, Takie Jak Heath Lub Skor, Drobno Posiekane
6
Dla bakłażana: ułóż rundy bakłażana w jednej warstwie na 2 arkuszach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Mini Chipsów Czekoladowych1 Szklanka Mini Chipsów Czekoladowych
7
Posypać solą, po obu stronach każdego plastra i pozostawić na około godzinę. (Solenie wydobywa płynny i gorzki smak.) Po godzinie spłucz zimną wodą i dokładnie osusz ręcznikiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Batoniki Z Mlecznej Czekolady I Toffi, Takie Jak Heath Lub Skor, Drobno PosiekaneBatoniki Z Mlecznej Czekolady I Toffi, Takie Jak Heath Lub Skor, Drobno Posiekane
1/3 Szklanki Pokruszonych Kruchych Ciasteczek1/3 Szklanki Pokruszonych Kruchych Ciasteczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
8
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 BlokuBardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 Bloku
9
Umieść mąkę w średniej misce. W innym ubijamy jajka i mleko. W trzeciej misce, połączyć bułkę tartą z oregano i świeże liście tymianku. Dip każdy plasterek bakłażana w mące i strząsnąć nadmiar. Następnie zanurz w mieszance jajecznej i na koniec w bułce tartej. Upewnij się, że płaszcz po obu stronach każdego plastra. Ułóż je w pojedynczych warstwach z powrotem na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kliny, 1 )Pokroić W Kliny, 1 )
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 łyżki Startego Sera Parmigiano-Reggiano Lub Do Smaku2 łyżki Startego Sera Parmigiano-Reggiano Lub Do Smaku
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I PosiekanychSłoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Mini Chipsów Czekoladowych1 Szklanka Mini Chipsów Czekoladowych
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
10
Na dużej patelni wlać wystarczającą ilość oleju, aby zgromadzić około 1/2 cala na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodzieSłodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić W Frytki O Wymiarach 1/4 Cala Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodziePokroić W Frytki O Wymiarach 1/4 Cala Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
11
Podgrzać olej, aż zacznie lekko palić (alternatywnie przetestuj termometrem i poczekaj, aż zarejestruje się między 380 A 400 stopni F). Użyj pary szczypiec kuchennych, aby dodać jedną warstwę bakłażana do oleju. Gotować je, aż będą złote, o 2 protokół z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodzieSłodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
12
Wyjąć z oleju i przenieść do blachy do pieczenia wyposażony w ręcznik kuchenny tak bakłażan może spuścić jak inni gotować. Doprawić lekko solą. Uważaj, aby podgrzać olej z powrotem do temperatury przed dodaniem kolejnej partii plastrów na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
1/3 Szklanki Pokruszonych Kruchych Ciasteczek1/3 Szklanki Pokruszonych Kruchych Ciasteczek
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodzieSłodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
1 Szklanka Mini Chipsów Czekoladowych1 Szklanka Mini Chipsów Czekoladowych
Pokroić W Frytki O Wymiarach 1/4 Cala Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodziePokroić W Frytki O Wymiarach 1/4 Cala Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
13
Do montażu: w naczyniu do pieczenia o wymiarach 17 na 11 cali łyżka około jednej czwartej sosu pomidorowego na dnie. Wierzch warstwą smażonego bakłażana. Plasterki bakłażana mogą się nieznacznie nakładać. Top z około jednym z plasterków mozzarelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Barwnik Spożywczy W Paście Zielonej, Leśnej I CzerwonejBarwnik Spożywczy W Paście Zielonej, Leśnej I Czerwonej
14
Posypać około jednej czwartej parmezanu i serów provolone. Łyżka więcej sosu i powtórzyć jeszcze dwa razy, aby 3 warstwy. Wierzch z pozostałą mozzarellą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
ProvolonProvolon
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
15
Umieścić naczynie w górnej części piekarnika i gotować, aż ser topi się i bąbelki, 30 do 45 protokół. Zawsze skubię trochę tego, zanim podzielę się nim z przyjaciółmi!
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 BlokuBardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 Bloku
16
Podawać w misce, aby niczego nie przegapić!
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych

Składniki

1Średnia żółta cebula, posiekanaBułka tarta po włoskuBułka tarta po włosku21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejbakłażany (łącznie około 2 1/2 funta), umyte i pokrojone w grube rund 1/2 calabakłażany (łącznie około 2 1/2 funta), umyte i pokrojone w grube rund 1/2 cala5largesjajajaja2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeże liście tymiankuświeże liście tymianku6goździkiczosnek obrany i prasowany lub startyczosnek obrany i prasowany lub starty1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)maliny świeże lub rozmrożonemaliny świeże lub rozmrożone6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna680(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)mozzarella, pokrojona w cienkie plasterki (lub rozdarta na grube plasterki)mozzarella, pokrojona w cienkie plasterki (lub rozdarta na grube plasterki)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszone oreganosuszone oregano1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty parmezantarty parmezan2kgscałe pomidory śliwkowe San Marzanocałe pomidory śliwkowe San Marzano1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty provolonetarty provolone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowycholiwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowych3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny, do smażenia, w razie potrzebyOlej roślinny, do smażenia, w razie potrzeby3(zima)1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejżółta cebula, obrana, przekrojona na pół i pokrojona w cienkie plasterkiżółta cebula, obrana, przekrojona na pół i pokrojona w cienkie plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia61
Magazyn