Bakłażan Parmezan

Bakłażan Parmezan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj bakłażana w parmezanie. Jedna porcja zawiera 1157 kalorii, 58g białka, oraz 62 g tłuszczu. Na 4,85 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz czosnek w proszku, oregano, ser ricotta mleka i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), Bakłażan Parmezan, oraz Bakłażan Parmezan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Najpierw zrobić sos: umieścić duży rondel na średnim ogniu i dodać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodać czosnek i gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4
Dodaj oliwki, płatki czerwonej papryki, i kapary, i niech gotować przez 2 protokół, często mieszając. Wrzucić pomidory z sokami i doprowadzić do niskiego gotować. Wymieszać z bazylią i doprawić solą i pieprzem. Dusić przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Bulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosBulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
5
Zdjąć z ognia i odstawić.
6
Połączyć bułkę tartą, czosnek w proszku, i oregano w płytkiej misce; obficie doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Crack 3 jajka w innej płytkiej misce; doprawić solą i pieprzem i ubić widelcem do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosBulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
7
Włóż mąkę do innej płytkiej miski i doprawić solą i pieprzem. Ułóż bakłażan, mąkę, ubite jajka i bułkę tartą na powierzchni roboczej w pobliżu pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosBulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
2 łyżki Startego Sera Parmigiano-Reggiano Lub Do Smaku2 łyżki Startego Sera Parmigiano-Reggiano Lub Do Smaku
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
8
Ogrzać około 1/4-calowy oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, pogłębiać kilka plastrów bakłażana najpierw w mące, a następnie zanurzyć je w jajku, a na koniec pokryć je w bułce tartej. Umieść tyle bakłażana na patelni, jak pasuje wygodnie w jednej warstwie i gotować do miękkości i dobrze rumiane po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
2 łyżki Startego Sera Parmigiano-Reggiano Lub Do Smaku2 łyżki Startego Sera Parmigiano-Reggiano Lub Do Smaku
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I PosiekanychSłoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodzieSłodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić W Frytki O Wymiarach 1/4 Cala Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodziePokroić W Frytki O Wymiarach 1/4 Cala Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
9
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Gotować wszystkie plastry bakłażana w ten sposób, dodając więcej oliwy z oliwek na patelni w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pokroić W Frytki O Wymiarach 1/4 Cala Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodziePokroić W Frytki O Wymiarach 1/4 Cala Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
10
Wymieszać ricottę i 1/2 szklanki sera Parmigiano. Wymieszać z bazylią i pozostałymi 2 jajkami, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosBulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Przez CiastoPrzez Ciasto
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
11
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 BlokuBardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 Bloku
12
Aby zmontować naczynie, najpierw przygotuj się na duże, masłowe naczynie do pieczenia. Przygotuj bakłażan, mieszankę ricotty, sos pomidorowy, rozdrobniony ser mozzarella i pozostałe 3/4 szklanki startego Parmigiano. Na początek łyżka sosu pomidorowego na dnie naczynia do pieczenia. Teraz dodaj warstwę bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniona MozzarellaRozdrobniona Mozzarella
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Przez CiastoPrzez Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Barwnik Spożywczy W Paście Zielonej, Leśnej I CzerwonejBarwnik Spożywczy W Paście Zielonej, Leśnej I Czerwonej
13
Rozprowadzić połową mieszanki ricotty. Łyżka kolejną warstwą sosu pomidorowego i posypać około jednej trzeciej mozzarelli. Powtórz z warstwą bakłażana, resztą ricotty, sosem pomidorowym i kolejną trzecią mozzarelli. Na koniec z resztą bakłażana, resztą sosu pomidorowego i resztą mozzarelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Przez CiastoPrzez Ciasto
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
14
Posypać 3/4 szklanki Parmigiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
15
Włożyć naczynie do piekarnika i piec około 1 godziny, aż się złoci i bulgotnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 BlokuBardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 Bloku
16
Odstawić na około 20 minut przed cięciem.

Składniki

2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwki czarne, pestkowe i grubo posiekaneoliwki czarne, pestkowe i grubo posiekane9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisuszona bułka tartasuszona bułka tarta2kgspomidory (polecane: San Marzano), kruszone ręczniepomidory (polecane: San Marzano), kruszone ręcznie3(zima)kapary, osuszonekapary, osuszone2kgsbakłażany, przycięte i pokrojone wzdłuż na plastry o grubości 1/2 calabakłażany, przycięte i pokrojone wzdłuż na plastry o grubości 1/2 cala5jajajaja2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże liście bazylii, rozdarte ręcznieświeże liście bazylii, rozdarte ręcznie1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane świeże liście bazyliiposiekane świeże liście bazylii3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszone oreganosuszone oregano11 funt cukinii,gorące płatki czerwonej paprykigorące płatki czerwonej papryki2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo starty Parmigiano-Romanoświeżo starty Parmigiano-Romano8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz907(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)ser mozzarella rozdrobnionyser mozzarella rozdrobniony907(użyliśmy domowego stylu maślanego z Idahoan)ser ricotta pełnotłustyser ricotta pełnotłusty
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia41
Magazyn