Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj bakłażana w parmezanie. Jedna porcja zawiera 1157 kalorii, 58g białka, oraz 62 g tłuszczu. Na 4,85 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz czosnek w proszku, oregano, ser ricotta mleka i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), Bakłażan Parmezan, oraz Bakłażan Parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Najpierw zrobić sos: umieścić duży rondel na średnim ogniu i dodać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodać czosnek i gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka
4
Dodaj oliwki, płatki czerwonej papryki, i kapary, i niech gotować przez 2 protokół, często mieszając. Wrzucić pomidory z sokami i doprowadzić do niskiego gotować. Wymieszać z bazylią i doprawić solą i pieprzem. Dusić przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Bulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Można Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
5
Zdjąć z ognia i odstawić.
6
Połączyć bułkę tartą, czosnek w proszku, i oregano w płytkiej misce; obficie doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Crack 3 jajka w innej płytkiej misce; doprawić solą i pieprzem i ubić widelcem do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
2 łyżki Startego Sera Parmigiano-Reggiano Lub Do Smaku
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
8
Ogrzać około 1/4-calowy oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, pogłębiać kilka plastrów bakłażana najpierw w mące, a następnie zanurzyć je w jajku, a na koniec pokryć je w bułce tartej. Umieść tyle bakłażana na patelni, jak pasuje wygodnie w jednej warstwie i gotować do miękkości i dobrze rumiane po obu stronach.
2 łyżki Startego Sera Parmigiano-Reggiano Lub Do Smaku
Słoik Suszonych Pomidorów Napełnionych Olejem, Odsączonych I Posiekanych
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić W Frytki O Wymiarach 1/4 Cala Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
9
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Gotować wszystkie plastry bakłażana w ten sposób, dodając więcej oliwy z oliwek na patelni w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pokroić W Frytki O Wymiarach 1/4 Cala Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
10
Wymieszać ricottę i 1/2 szklanki sera Parmigiano. Wymieszać z bazylią i pozostałymi 2 jajkami, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Parmigiano Reggiano
Przez Ciasto
Sos żurawinowy, Do Podania
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
11
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Zimny Serek śmietankowy, W 1 Bloku
12
Aby zmontować naczynie, najpierw przygotuj się na duże, masłowe naczynie do pieczenia. Przygotuj bakłażan, mieszankę ricotty, sos pomidorowy, rozdrobniony ser mozzarella i pozostałe 3/4 szklanki startego Parmigiano. Na początek łyżka sosu pomidorowego na dnie naczynia do pieczenia. Teraz dodaj warstwę bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniona Mozzarella
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Parmigiano Reggiano
1 Torebka świeżego Szpinaku
Przez Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Barwnik Spożywczy W Paście Zielonej, Leśnej I Czerwonej
13
Rozprowadzić połową mieszanki ricotty. Łyżka kolejną warstwą sosu pomidorowego i posypać około jednej trzeciej mozzarelli. Powtórz z warstwą bakłażana, resztą ricotty, sosem pomidorowym i kolejną trzecią mozzarelli. Na koniec z resztą bakłażana, resztą sosu pomidorowego i resztą mozzarelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Rozdrobnione Surowe Ziemniaki
1 Torebka świeżego Szpinaku
Przez Ciasto
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
14
Posypać 3/4 szklanki Parmigiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano Reggiano
15
Włożyć naczynie do piekarnika i piec około 1 godziny, aż się złoci i bulgotnie.