Babeczki kokosowe
Babeczki kokosowe to amerykański przepis na 18 osób. Za 1,0 dolara za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 676 kalorii , 7 g białka i 34 g tłuszczu na porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 60 osób powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką sodę oczyszczoną, maślankę, mąkę i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 2 godzin i 5 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% danie to można ulepszyć. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również : Babeczki Double Coconut , Babeczki Lawnmower Coconut i Babeczki Vanilla Coconut Snowball .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 325 stopni Fahrenheita.
W misce miksera elektrycznego z końcówką mieszającą ubij masło i cukier na wysokich obrotach, aż masa będzie lekka i puszysta, około 5 minut. Przy niskich obrotach miksera dodawaj jajka, po jednym na raz, zeskrobując miskę po każdym dodaniu.
Dodaj ekstrakt waniliowy i migdałowy i dobrze wymieszaj.
W osobnej misce przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. W 3 częściach naprzemiennie dodawaj suche składniki i maślankę do ciasta, zaczynając i kończąc na suchych.
Mieszaj, aż składniki się połączą. Dodaj 7 uncji kokosa.
Wyłóż foremki na muffiny papilotkami. Napełnij każdą papilotkę ciastem do pełna.
Piecz przez 25 do 35 minut, aż wierzchołki będą brązowe, a wykałaczka będzie czysta. Pozostaw do ostygnięcia w formie na 15 minut.
Wyjąć na kratkę do pieczenia i całkowicie ostudzić.
W międzyczasie przygotuj lukier. W misce miksera elektrycznego z końcówką mieszającą, na niskich obrotach, ubij razem serek śmietankowy, masło oraz ekstrakty waniliowe i migdałowe.
Dodaj cukier puder i mieszaj, aż do uzyskania gładkiej masy.
Posmaruj babeczki lukrem i posyp resztą wiórków kokosowych.