Babeczki dyniowe
Babeczki dyniowe to deser dla 12 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bez nabiału ma 325 kalorii , 3 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Za 56 centów za porcję przepis ten pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cukru pudru, mąki, barwnika spożywczego i oleju roślinnego. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 42 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 32% . Ta ocena nie jest aż tak niesamowita. Wypróbuj bezglutenowe bezmleczne babeczki dyniowe z przyprawami korzennymi , babeczki z miętą i gorącą czekoladą oraz babeczki z migdałami i likierem Kahlua , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Sprzęt specjalny: 12 miniaturowych foremek na ciasto dyniowe.
Rozgrzej piekarnik do 175°C. Spryskaj formę do pieczenia ciasta nieprzywierającym sprayem, posyp mąką i usuń nadmiar.
Wymieszaj mieszankę do ciasta z puree z dyni i olejem. Ubijaj mikserem ręcznym na średnich obrotach, aż dobrze się połączą, około 2 minut. Niektóre puree z dyni mają więcej wilgoci niż inne, jeśli ciasto wydaje się suche, dodaj więcej puree z dyni, 1/4 szklanki na raz.
Za pomocą łyżki do lodów napełnij foremki ciastem do 2/3 wysokości.
Piecz, aż wierzchy będą złocistobrązowe, a wykałaczka włożona w środek będzie czysta, około 12 minut. Ostudź przez 5 minut i wyjmij na kratkę, aby całkowicie ostygły.
W dużej misce połącz składniki lukru i mieszaj, aż będą dobrze wymieszane; lukier powinien być gęsty, ale mieć konsystencję nadającą się do wylewania. Jeśli jest za gęsty, dodaj trochę wody, aby go rozrzedzić. Jeśli chcesz, aby kolor był bardziej pomarańczowy, dodaj kilka kropli czerwonego i żółtego barwnika spożywczego. Zanurz górną połowę każdej babeczki w lukrze i umieść na blasze z kratką, aby lukier mógł spłynąć po bokach.
Przed podaniem odczekać 1 godzinę, aż lukier stężeje.