Babciny tarta jagodowa
Babciny tarta jagodowa zajmuje około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten deser ma 329 kalorii , 8 g białka i 17 g tłuszczu na porcję. Za 70 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka ekstraktu waniliowego, masła, mielonego imbiru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 35% , to danie nie jest takie niesamowite. Babci B. rabarbarowe ciasto , babci Inez's ananasowe ciasto i babciny chrupiący jabłkowy chrupek są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj mąkę i sól; pokrój w masło i smalec, aż powstanie kruszonka. Stopniowo dodawaj wodę, mieszając widelcem, aż ciasto utworzy kulkę. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na okrąg o średnicy 13 cali.
Przełożyć do głębokiej formy do ciasta o średnicy 23 cm.
Umieść jagody w dużej misce.
Wymieszaj cukier, mąkę kukurydzianą, skórkę z cytryny, wanilię, imbir i ziele angielskie; dodaj do jagód i delikatnie wymieszaj.
Wlać do ciasta. Złożyć brzegi ciasta na nadzienie.
Posmaruj złożone ciasto mlekiem, posyp cukrem.
Aby przygotować polewę, w małej misce wymieszaj cukier i mąkę, dodaj pokrojone masło i mieszaj, aż powstanie kruszonka.
Piec w temperaturze 400° przez 50-55 minut lub do momentu, aż ciasto będzie złocistobrązowe. Ostudzić na kratce.