Azjatycki duszony Goleń wołowy z gorącą i kwaśną rozdrobnioną sałatką

Azjatycki duszony Goleń wołowy z gorącą i kwaśną rozdrobnioną sałatką
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 213 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na $4.29 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka trzonu wołowego na kości, cebula, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Beer duszony Goleń wołowy z kaszą czosnkową, Crock-Pot Asian Style Shredded Beef, oraz Sunday Slow Cooker: Asian Shredded Beef dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Celem gulaszu, należy go oczywiście, jest jego smak, a nie jego forma. Podczas gdy chrupiące sałatkowe paski marchwi, szalotki i papryki nadają kolor i piękno brązowemu badaniu, ich konsystencja i azjatycki kęs zapewniają idealnego partnera dla bogatej aromatycznej pikanterii miękkiego duszonego gulaszu pod spodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
GulaszGulasz
2
Gotowanie goleni na kości daje mi pewną prymitywną przyjemność, a mięso jeszcze bardziej topiącą czułość, ale możesz kupić kostkę wołową z kości (lub inne mięso gulaszowe, jeśli musisz), w takim przypadku nie będziesz potrzebował tyle wagi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goleń WołowyGoleń Wołowy
Gulasz Wołowy MięsoGulasz Wołowy Mięso
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
3
Wraz z gulaszem i jego chrupiącą, gorącą i kwaśną polewą, podaję piernikowy puree pasternak i ziemniaki, imbir oferujący wyciszone echo południowo-wschodnich odcieni Azji. Podczas gdy zwykła miska ryżu będzie dobrą alternatywą, wiedz, że aromatyczny zacieru sprawia, że fantastyczne, ogniste placki ziemniaczane dzień lub tak po.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
PasternakPasternak
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
4
Na wołowinę: Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
Ćwiartkę i obrać cebulę, obrać i z grubsza pokroić imbir i włożyć do procesora z obranymi ząbkami czosnku i kolendrą. Blitz aż drobno posiekane, następnie podgrzać olej w dużym holenderskim piekarniku i smażyć tę mieszaninę delikatnie, aż miękka i zaczyna złapać na patelni; powinno to potrwać około 10 minut, na średnim ogniu i z regularnym mieszaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)3 łyżki Obranej Czarnej Soczewicy (urad Dal)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna I Mielony PieprzSól Koszerna I Mielony Pieprz
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Wlać Chińskie wino (lub sherry) i pozostawić do bańki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dodaj sos sojowy, brązowy cukier, bulion, sos ostrygowy i ocet. Doprowadzić do wrzenia, następnie wrzucić laski cynamonu i anyż Gwiaździsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
8
Dodaj kawałki trzonu wołowego i pozwól, aby wszystko ponownie osiągnęło bańkę, a następnie zaciśnij pokrywkę i włóż do piekarnika na 2 godziny (zwykły stek gulaszowy może potrwać dłużej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Goleń WołowyGoleń Wołowy
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
9
Ostrożnie wyjmij holenderski piekarnik z piekarnika i za pomocą perforowanej łyżki wyjmij wołowinę do naczynia żaroodpornego, przykryj folią aluminiową i utrzymuj ciepło w piekarniku, podczas gdy energicznie gotujesz sos w holenderskim piekarniku na piecu, bez pokrywki, aż zmniejszy się o około połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Sól Koszerna I Mielony PieprzSól Koszerna I Mielony Pieprz
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Do sałatki: marchew obrać, pokroić w długie plastry ,a następnie je ułożyć (tzn. pokroić w paski przypominające zapałki). Przyciąć i połówki szalotki, a następnie julienne, jak również. Posiekać Chilli, a także pokroić w juliennes i drobno posiekać kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
11
Połącz wszystkie warzywa julienned i posiekaną kolendrę w misce. W innej misce wymieszać sok z limonki, sos rybny i Cukier Drobny, i ubierać warzywa z tym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier DrobnyCukier Drobny
Sos RybnySos Rybny
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
12
Do serwowania: ułóż wołowinę na półmisku i polej mięso zredukowanym sosem, a następnie udekoruj wierzch gorącą i kwaśną rozdrobnioną sałatką. Jeśli używasz kostek mięsa gulaszu, zamiast plasterków trzpienia, prawdopodobnie lepiej użyć głębszego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
13
Uwaga: gotować wołowinę przez 1 3/4 godziny, a następnie przenieść do miski do ostygnięcia. Przykryć, przechowywać w lodówce i przechowywać w lodówce do 2 dni. Gotową do użycia wołowinę należy włożyć do holenderskiego pieca i podgrzewać delikatnie, aż sos się tylko zagotuje. Przykryć i wrócić do piekarnika na 30 minut, lub aż wołowina jest gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna I Mielony PieprzSól Koszerna I Mielony Pieprz
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
14
Przenieść mięso do naczynia żaroodpornego i zakończyć sosem zgodnie z zaleceniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
15
Uwaga zamrażania: gotować i ostudzić jak wyżej, a następnie zamrażać do 3 miesięcy w szczelnym pojemniku. Rozmrozić na noc w lodówce i podgrzać i zakończyć jak wyżej.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Field Recordings Chenin Blanc. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn