Autentyczne Koreańskie Bulgogi

Autentyczne Koreańskie Bulgogi
Autentyczny Koreański Bulgogi może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Przepis ten służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 40g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Na 3,33 zł za porcję, ten przepis okładki 23% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 120 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, czosnek, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć biały cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Rafinowane Ciasteczka Cukrowe Bez Cukru jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bez glutenu i bez nabiału dieta. Z łyżką wynik 94% to danie jest niesamowite. Spróbuj Bulgogi Jungol (Koreańska Zupa Bulgogi), Koreański Bulgogi, oraz Bulgogi Korean BBQ podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść wołowinę w misce i wlej wino do gotowania, sok gruszkowy i czarny pieprz. Mieszać do połączenia i pozostawić do marynowania przez 30 minut. Wymieszaj sos sojowy, cukier, olej sezamowy, czosnek, zieloną cebulę i nasiona sezamu i marynuj w lodówce co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Zielona CebulaZielona Cebula
Sok GruszkowySok Gruszkowy
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
CukierCukier
WołowinaWołowina
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych1 Szklanka Malin, świeżych Lub Rozmrożonych
2
Rozgrzej grill zewnętrzny na średnio wysokie ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi
3
Wyjąć wołowinę z marynaty i wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WołowinaWołowina
4
Umieść arkusz folii aluminiowej na rozgrzanym grillu i połóż plastry wołowiny osobno na folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi1 łyżka Plus 1 łyżeczka Pasty Wasabi
5
Grzyby i cebulę układamy na innej części folii. Gotuj plastry wołowiny, aż będą równomiernie brązowe, 3 do 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CebulaCebula
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Podawać z gotowanymi grzybami i cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CebulaCebula

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Koreański działa naprawdę dobrze z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i dania-oczywiście-ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z nich jest De Morgenzon Reserve Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
Dekadencki złoty z zielonymi odcieniami, ten Chardonnay wykazuje aromaty prażonej brioche z pikantną marmoladą. Na podniebieniu wyłania się szkielet limonki i trawy cytrynowej z nutami kwiatowymi wiciokrzewu i frangipani. Ciepła, bogata wanilia i kremowy migdałowy niuans pozostają na finiszu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn