Asparagus Spanakopita

Asparagus Spanakopita
Przepis szparagi Spanakopitan jest gotowy w około 1 godzinę i jest zdecydowanie niesamowity lacto ovo vegetarian opcja dla miłośników śródziemnomorskiego jedzenia. Ten przepis zawiera 12 porcji z 157 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Za 86 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś szparagi, mąkę, chwast koperkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Nie Wiele osób naprawdę lubi ten hor d ' oeuvre. Z łyżką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Spanakopita, Spanakopita, oraz Spanakopita.

Instrukcje

1
Umieść szparagi w koszu do gotowania na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
2
Miejsce powyżej 1. wody w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryj i gotuj na parze przez 5 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Umieść jeden arkusz ciasta filo w 13-calowym. x 9-w. naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania; w razie potrzeby przyciąć. Ciasto Spritz w sprayu o smaku masła. Powtórz warstwy dziewięć razy. Ułóż szpinak, ser feta i szparagi na wierzchu. Przykryj arkuszem ciasta filo; spryskaj sprayem o smaku masła. Powtórz, używając pozostałej filo.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Pokroić na 12 kawałków.
5
Piec bez przykrycia w 350° przez 30-35 minut lub na złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Do sosu rozpuść masło w małym rondlu. Mieszaj mąkę, aż będzie gładka; stopniowo dodawaj mleko. Dodaj sok z cytryny, koperek, tymianek i sól. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
KoperKoper
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Podawać spanakopita z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych

Polecane wino: Moschofilero, Assyrtiko, Agiorgitiko

Spanakopitan w menu? Spróbuj połączyć się z Moschofilero, Assyrtiko i Agiorgitiko. Jeśli masz ochotę pójść po grecku ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero to urocze białe wina do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełna czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Winnica Troupis Moschofilero Fteri z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Troupis Winery Moschofilero Fteri
Troupis Winery Moschofilero Fteri
Intensywnie pachnące wino łączące bukiet nocnego kwitnącego jaśminu, granatu i owoców cytrusowych.Jego doskonały aromat i ostry smak sprawiają, że jest to wino, które można spożywać jako aperitif, a także dodatek do potraw takich jak makaron z bazylią, kurczak a la creme, grillowane krewetki i ciasta.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Magazyn