Łatwa sałatka Cezar z polędwicą wołową
Przepis na sałatkę Cezar z polędwicą jest gotowy w około 20 minut i jest zdecydowanie świetną opcją bez nabiału dla miłośników amerykańskiego jedzenia. Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 18 g białka , 26 g tłuszczu i łącznie 462 kalorie . Za 1,86 dolara za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ten przepis z Taste of Home wymaga soku z cytryny, kremowego sosu sałatkowego Cezar, musztardy dijon i chleba. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 81% , to danie jest niesamowite. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Baked Sirloin Steak , Elk Sirloin Tacos With Pickled Jalapeños i Home Made Dry-Aged Sirloin Steak with Cheesy Roast Fingerling Potatoes .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj sos sałatkowy, musztardę i sok z cytryny; odłóż 3/4 szklanki.
Wlać 3/4 szklanki mieszanki dressingowej do dużej plastikowej torby z możliwością ponownego zamknięcia; dodać stek. Zamknąć torbę i obrócić, aby pokryć; schłodzić przez 1 godzinę, od czasu do czasu obracając. Przykryć i schłodzić pozostałą mieszankę dressingową.
Posmaruj obie strony chleba 1/4 szklanki odłożonej mieszanki dressingowej. Używając szczypiec z długimi uchwytami, zwilż ręcznik papierowy olejem kuchennym i lekko posmaruj ruszt grilla. Grilluj chleb bez przykrycia na średnim ogniu przez 1-2 minuty z każdej strony lub do lekkiego zrumienienia. Zawiń w folię i odstaw.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Grilluj stek, przykryty, na średnim ogniu przez 5-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądany stopień wysmażenia (w przypadku średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°).
Połóż sałatę rzymską i pomidora na półmisku. Pokrój stek po skosie; ułóż na sałatce.
Podawać z grzankami i pozostałym dressingiem.